Completed in 2020, the 5,960 square metre renewal refurbished a 1960s modernist building originally designed by Thompson Berwick and Pratt Architects on the University of British Columbia Point Grey Campus. The renewal included the reconfiguration of the six-storey classroom block to support contemporary pedagogy for the Department of Physics and Astronomy and features extensive transparency between collaborative teaching lab spaces. Key program elements include acoustic and optic labs, large format classrooms, a student learning centre, workshops, a rooftop telescope dome, lecture theatre, and a new pedestrian bridge link to the adjacent Hennings Building. The extensive renewal also included a full seismic upgrade, replacement of the building systems, elevator upgrades, and improvements to the building envelope.

 

east mall

east mall

upper physics lab

upper physics lab

workshop

workshop

learning lab

learning lab

circulation

circulation

tech lab

tech lab

lounge

lounge

detail

detail

stair tower and bridge link

stair tower and bridge link

student outreach centre

student outreach centre

wayfinding

wayfinding

glazing

glazing

optic lab

optic lab

optic lab corridor

optic lab corridor

solar shading

solar shading