Completed in 2014, the five-phase, 25,000 square metre renewal and expansion was conceived with a goal to inspire future generations of business leaders with an inspiring environment designed to foster collaboration, creativity and innovation.

To achieve a bold and innovative identity, a new glazed facade wraps the complex and unifies the assemblage of formerly disparate parts. The facade reflects the rhythm, cadence and pattern language of a barcode with a striated pattern of stained blue and green wood panels set behind the glazing.

At the heart of the transformation is a dramatic, soaring atrium that links the original building with a new classroom block to create a hub to which every department links. A twin-lobed leadership centre crowns the addition, and a penthouse conference centre has been added atop the existing administrative tower.

An innovative donor recognition program incorporates large-scale portraits into glazed interior walls using international currency symbols as pixels. People and places associated with business from the past become a link and inspiration for entrepreneurs and business leaders of the future.

recognition

2014
Fifty Most Impressive Environmentally University Buildings

2013
Fifty Most Beautiful Schools in the World

2011
Lieutenant Governor of British Columbia Award in Architecture

2010
Canadian Interiors Best of Canada Design Award

Sustainable Architecture & Building Canadian Green Building Award

Vancouver Regional Construction Association Award of Excellence

Main Mall at University Boulevard

Main Mall at University Boulevard

concourse

concourse

cafe

cafe

atrium and classroom block

atrium and classroom block

classroom block and penthouse

classroom block and penthouse

classroom at atrium

classroom at atrium

lounge

lounge

donor recognition

donor recognition

SCALE-UP learning lab

SCALE-UP learning lab

dusk

dusk

atrium and entry to theatre

atrium and entry to theatre

Builder's Wall

Builder's Wall

penthouse conference centre addition

penthouse conference centre addition

Bill Sauder recognition

Bill Sauder recognition

donor graphic detail

donor graphic detail

interactive kiosk

interactive kiosk

learning labs exterior

learning labs exterior