Currently under construction and scheduled for completion in late 2016, the new 8,000 square metre Aquatic Centre is located at the heart of the Gage South Precinct on the University of British Columbia Point Grey campus. The new facility balances the needs of high performance training, community aquatics and student campus life within a rapidly growing campus community.

Designed in collaboration with MacLennan Jaunkalns Miller Architects, strategic planning enables the competition venue to operate independent of community programs. The central skylight spine of the aquatic hall creates a virtual separation of uses that facilitates delineation and user control for divergent programming. Angular massing, a soaring roof canopy and careful consideration of glazing all combine to create a dynamic form that dramatically reveals activities taking place within.

The complex targets LEED Gold certification and includes a 50m-competition pool, 25m-recreation pool, leisure pool, hot tub, change rooms, multi-purpose rooms and spectator seating.

recognition

2015
American School & University Architectural Portfolio

2014
Canadian Architect Award of Excellence

transit plaza arrival

transit plaza arrival

context aerial

context aerial

main entry approach

main entry approach

Athlete's Way approach

Athlete's Way approach

lobby

lobby

universal shower area

universal shower area

leisure pool

leisure pool

25m recreation pool

25m recreation pool