Completed in 2008, the project is the conversion of an out-dated 1960’s era modernist building into a new home for UBC’s Department of Physical Therapy and School of Audiology & Speech Sciences on the University of British Columbia Point Grey Campus.

The 6,250 square metre, four-storey project included seismic, mechanical and electrical upgrades with life safety and accessibility improvements.

The rehabilitated building features large, bright teaching laboratories and faculty offices that are connected by a circulation system, which includes social spaces and breakout seminar rooms to facilitate interaction between students and faculty.

The building in connected to the campus-wide district energy system and was awarded LEED Gold certification in 2010.

recognition

2010
LEED Gold certification

renovated facade

renovated facade

physiotherapy lab

physiotherapy lab

glazed office partitions

glazed office partitions

meeting

meeting

faculty lounge

faculty lounge